Kulturperler vs naturperler
Naturperler er funnet, ikke dyrket. Bare én av 10 000 østers kan dyrke en perle av smykkekvalitet. Naturperler har ikke blitt høstet kommersielt på 100 år, så de aller fleste perler på markedet i dag som brukes til fine smykker er dyrket. Dette inkluderer alle perleselskaper (inkludert Mikimoto og Tiffany) som eksisterer i dag.
En naturperle begynner sin skapelse som et fremmedobjekt. Et stykke sand setter seg inne i en østers indre kropp hvor det ikke kan drives ut. Østersen går inn i defensiv handling og skjuler et stoff som kalles Nacre rundt irritanten for å beskytte seg selv. Hvor lenge irritanten forblir i kroppen, vil østersen fortsette å skille ut perlemor rundt irritanten, og legger lag på lag.
Antallet naturperler er relativt lite. Uten kulturperler ville bare de ekstremt velstående ha sjansen til å eie de dyrebare edelstenene. Menneskeskapte perler produseres i fabrikker uten hjelp av østers, men organiske og uorganiske forbindelser og kjemikalier. En populær teknikk inkluderer å ta en glassperle og dyppe den i en fiskeskala og lakk. Du kan se på perleglans på overflaten om det er menneskegalt eller kulturelt fordi kunstige perler skinner på overflaten som neglelakk. Kulturperler har en autentisk glød som kommer fra innsiden
Kulturperler er dannet i østersen på nesten identisk måte som deres naturlige motstykker, med den eneste forskjellen er at mennesket implanterer irritanten - et lite stykke polert skall og deretter lar naturen og østersen skape skjønnhetsverket.
Det tar mer enn 800 000 østerstimer å dyrke kulturperler som anses av "høy kvalitet".
En perle bonden må sortere gjennom 10 000 perler for å samle 47 matchede perler som skal lage et kjede av høy kvalitet. I en sammensatt tråd må alle perler matche i glans, form, farge og størrelse.
I dag er de aller fleste perler som kjøpes kulturperler. Dette er fordi naturlig forekommende perler er så sjeldne at de i dag for det meste sees i eiendomssmykkesamlinger.
Alle japanske kulturperler har kjerneskalperlene som kommer fra ferskvannsmuslinger som er fra USA.
Perler har ikke et overordnet graderingssystem fordi hver perle er forskjellig, noen er så unike at de ikke ville kunne sammenlignes, så å ha et graderingssystem ville bety at det måtte være hundrevis av kvalitetsparametere. Dermed er det ikke noe graderingssystem for perler.
